Stenskott

Ett stenskott är ofta början till en sprucken vindruta.

Du sparar många slantar på att låta oss laga stenskottet i tid, annars finns risken att du att får byta hela rutan.

 

*Självrisken är 0-200 kr beroende på vilket försäkringsbolag du har och förutsatt att bilen är minst halvförsäkrad. Nästan gratis alltså!

Sprickor

När slitage och skador på vindrutan uppstår leder till en oönskad spridning av ljuset. Det kan handla om t.ex. gatubelysning eller strålkastarna hos mötande trafik som blir besvärande och försämrar sikten för dig som förare. Det är med andra ord trafikfarligt att åka omkring med en sliten vindruta. Så var noggrann och upptäck eventuell skada i tid! Om oturen är framme och stenskottet har utvecklats till en spricka som är längre än 30 mm krävs ett vindrutebyte. Detta innebär i regel en självrisk på 1500-3000 kr.

I samband med byte av vindruta så är det ett utmärkt tillfälle att passa på att byta torkarblad samt lägga en glasbehandling. Detta gör att när det regnar så rinner vattnet av mycket lättare. Vi använder oss av Soft99 Ultra Glaco samt Bosch Torkarblad.

Kalibrering

Många av dagens bilar har olika former av säkerhetssystem sittande i vindrutan som kräver kalibrering efter varje rutbyte.

 

Vi har den korrekta utrustningen samt kunskapen för de flesta bilmärken på marknaden. Hör av dig till oss för din specifika modell.